Nagyszínpad
Akvárium Klub


Szavazási időszak:
-tól -ig

Nem kevés önbizalomról és ambícióról árulkodik, ha egy hazai zenekar We Are Rockstars néven vadászik hírnévre. A 2009 óta aktív, elektronikus rockot játszó budapesti We Are Rockstars alapító tagjai - Ligeti Gyuri (Žagar, ex-Puzzle), Faragó Tamás (Nemjuci, Dictator & Hussar, ex-Puzzle) és a számos hazai indie zenekart megjárt Kovács Csaba - azonban olyan őszinte fazonok, kiknek egészséges önbizalma soha, semmilyen körülmények között nem vált ki ellenszenvet a közönségből. Miért is? A válasz a lehető legegyszerűbb: produkciójuk olyan erős, lendületes és profin kidolgozott, hogy aki nem a név alapján ítél elsőre, hanem hallotta már valamelyik dinamikus és szuggesztív slágerüket, pláne látta őket élőben, egy pillanatra sem kérdőjelezi meg rocksztár státuszukat.

Zenekar szimbóluma:

 

Legfontosabb pillanat

Bemutatkozó albumuk, a tíz számból álló Let It Beat szerzői kiadásban 2011 novemberében érkezett és a legjobb hazai modern pop-rock albumnak járó Fonogram-díjra jelölték. A lemezről a Lift Me Up és a The Day Hits The Night az MR2 Petőfi slágerlistájának csúcsát hódította meg, míg az album címadó dala, a Let It Beat egy világhírű italgyártó cég televíziós reklámkampányában szólalt meg és lett népszerű. 2012-ben az összes jelentősebb hazai fesztiválon és klubban sikeres koncerteket adtak, a következő év novemberében pedig Second címmel jelent meg második nagylemezük a Gold Records gondozásában.

Amit érdemes tudni

A We Are Rockstars a hatvanas évek beat zenéjét és a nyolcvanas évek szintipopját keveri modern indie rockkal. Stílusuk elektronikus rock, és olyan előadók hatottak rájuk, mint a Beatles, a Depeche Mode, a Primal Scream vagy a Killers, de a Doors zenei hatása is felismerhető munkáikban.

Legfontosabb számok

Lift Me Up, The Day Hits The Night, Let It Beat, Rólunk szól, Én leszek minden, Gorgeous One, Paperbacks On The Shelf