Nagyszínpad
Akvárium Klub


Szavazási időszak:
2019. május 13. 09:00-tól 2019. május 16. 23:15-ig

 
 

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.11. szombat

A The Bluebay Foxes zenei világa a brit gitárzenéből és az USA déli államaiból származó rockzenéből merít: dinamikus, lüktető dobtémák, karakteres gitárhangzás, húzós, energikus basszusok és dallamos refrének jellemzik. Számos vidéki koncert és budapesti fellépés mellett a formáció részt vett egy öt állomásos erdélyi turnén, majd ezt követően a holland Kensington választotta őket előzenekarnak a budapesti koncertjére. 2018 második felében a The Bluebay Foxes rögzítette első nagylemezét, amit ugyanazon év decemberében adott ki NOW címmel, majd mutatta be az Akvárium klubban egy fergeteges koncerten. 
 
Játszottak már a VOLT fesztiválon, a Feszt!Egeren, Campuson, Sziget fesztiválon, valamint zenélhettek a SZIN nagyszínpadán is. 
 
 

Zsűri vélemények

Boros Csaba
 
Klasszikus Beatles felállás, klasszikus angolszász beat zene, sallangmentes, külső segítség nélküli (HD) tiszta produkció, ami nálam elsőre betalált! Úgy érzem, jól megtalálták az egyensúlyt mind a külsőségekben, mind a színpadi mozgásban. Ha van olyan, hogy színpadi harmónia, akkor ez náluk megvolt. Végül is nem történt más, csak egy jó zenekar jó dalokat játszott. Ha Angliában születtek volna, már a nagy fesztiválok sztárjai lehetnének! De lehet, hogy így is azok lesznek!
 
Lobenwein Norbert
 
Szégyen-gyalázat, de őket eddig nemcsak nem láttam még színpadon, de dalt se hallottam tőlük. Ennél nagyobb probléma, hogy ezzel valszeg elég sokan vannak így kishazánkban. 
Az Akváriumban voltunk, de úgy éreztem magam, mintha bármelyik londoni klubban lennék. Sajnos a koncert közepén az élő adás miatt ki kellett szaladnom egy bejelentkezésre, így nem tudtam meg, hogy van-e olyan dal/sláger a tarsolyukban, amely eljuttathatja őket a széles tömegekhez. Remélem, van...
Muszáj lesz idén nyáron még párszor megnéznem őket, de azt se zárom ki, hogy a csütörtöki döntőben is találkozunk velük....
 
Medvegy Anikó
 
Mikor bekerültek a mezőnybe és tajekozódtam róluk, brit gitarzene - na gondoltam, Damien Rice és James Blunt nagyon közel áll hozzám, hát na nem az lesz, konstatáltam. Egy kellemes csapatnak tűntek, semmi másnak.
Meg kell mondjam sajnáltam is a srácokat, hogy az USNK után kerültek... egészen az első számíg.
Feljöttek, berobbantak, látszott az örömzene és a szeretet rajtuk, ráadásul sokkal jobban áll nekik az elő koncert, mint a youtube.
Humor, lazaság, jókedv áradt belőlük, a technikai hibák kezelése a legjobb csapat szellemet idézte, lazák voltak végig és látszott rajtuk, hogy élvezik, hogy a színpadon lehetnek.
Nekem nagyon átjött, igazi bulizene.
 
Patkó Béla Kiki
 
Korrekt zenélést, jól meghangszerelt dalokat hallottunk, az énekes-gitáros jól énekelt. 
Azt éreztem, hogy egy kicsit maguknak, befelé zenélnének, mintha egy próbateremben lennénk. Szerintem, több interakcióra lett volna szükség.
 
Takács Ákos
 
A The Bluebay Foxes esetében nem kérdés, hogy tudnak e jó koncertet adni, ezt tegnap egyértelműen bebizonyították a Kis HALL-ban. Mindig bátor dolognak tartom, ha egy magyar zenekar angolul énekel, de ez náluk szerintem működik. Ami kérdés, hogy ha meg kellene ugrani a következő szintet és fel kellene állni egy Nagyszínpadra, vajon működne e ugyanígy?! Én szívesen látnám Őket ott...