Nagyszínpad
Akvárium Klub


Szavazási időszak:
2019. május 10. 20:00-tól 2019. május 11. 20:00-ig

 
 

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.10. péntek

A Stolen Beat a 2018-as X-Faktor második helyezettjeként robbant be a köztudatba. A zenekar rengeteg koncert mellett számos izgalmas projektekben vett részt. Dolgoztak például a korábbi Nagy-Szín-Pad!-os The Biebers-szel, együtt dolgozva fel Puskás Petiék slágerét, a Minden estét. Első videóklipjük Hol vagy címmel már 3 milliós megtekintésnél jár és szépen ível felfelé a karrierük. 201.9 elején a Stolen Beat két tagú formációja egy teljes zenekarrá egészült ki Búzás Bence frontember vezényletével. Ők talán az idei Nagy-Szín-Pad! mezőny legfiatalabb tehetségei, akik semmit sem akarnak jobban, mint zenélni és szórakoztatni.
 
 

Zsűri vélemények

 
Áron András 'Apey'
 
A magabiztos, szilárd színpadi jelenlétet, és ami még fontosabb, a közönséggel való gördülékeny kommunikációt kizárólag az évek alatt megtapasztalt, elszenvedett károkból lehet tanulni én szerintem, inkább a kilométer hiányt és a rutintalanságot éreztem, és hogy nem igazán tudja még a produkció, hogy pontosan mit is szeretne csinálni, mondani. Ettől függetlenül nagyon sok sikert szeretnék a zenekarnak kívánni.
 
Boros Csaba
 
A Stolen Beat számomra az egyik kakuktojás ebben a mezőnyben. Az nem kérdés, hogy Buzás Bence tehetséges és értelmes fiatal ember, többször beszélgettem vele a rádióban, csak hogy ő és zenekara felnőtt-e már ehhez a feladathoz ? Azt gondolom, hogy még nem teljesen. Valahol a tehetségkutató és a tehetség mutató között vannak félúton. A zenésztársak ügyesek, profinak tűnnek, Bence még nem az, de jó úton jár. Bevallom, szimpatikus, sőt helyenként tetszik ez a félszeg, őszinte srác, aki hol a hangjával, hol a fülhallgatóval, hol a szemüvegével küzd a színpadon, és próbál megfelelni a frontemberi szerepnek, kisebb-nagyobb sikerrel. De a lehetőség bennük van! Kívánok nekik kitartást és sok-sok tapasztalat szerzést! Ja, és jó dalokat! 
 
Lábas Viki
 
16 évesen, fél lábbal kilépve egy tehetségkutatóból majd belecsöppenni egy fesztiválos tehetségmutatóba, úgy, hogy közben szétszedik az embert a tini lányok, nem egy egyszerű feladat. 
Feldolgozni mindezt lelkileg, szellemileg, mikor még nincs is kialakult stabil személyiség, ízlés, határozottan megfogalmazott gondolatiság az emberben abszolút útkeresés és kihívás. Kimaradnak azok a bizonyos lépcsőfokok, a tapasztalás a rengeteg zenekarba tett kilométer. Nagyon remélem, hogy ettől nem fognak sérülni a fiúk. 
Le a kalappal, hogy ennyi teher-és nyomás alatt így tudtak tegnap teljesíteni. Sok van még előttük, remélem, hogy hasznukra válnak majd  ezek a lehetőségek, hiszen a tehetség meg van bennük. Örülök, hogy gimis zenekarok is itt lehettek a nagy tapasztalt rókák között és megmutathatják magukat. 
Viszont nem szeretnék mini ByeAlexek látni a jövőben, hanem a saját egyéni hangra vagyok kíváncsi, ami nagy valószínűséggel az idő múlásával meg is fog jönni és remélem szépen fog felfelé ívelni a megkezdett pálya. A bázis már most megvan hozzá, vegyetek egy nagy levegőt és ha kell segítség mi itt vagyunk és támogatunk titeket, hogy a legegészségesebben jöjjetek ki ebből a dologból. :) Cukik vagytok és csak előre. :)
 
Mikor mi bekerültünk 4 évvel ezelőtt ugyanebbe a tehetségmutatóba, ugyanúgy, mint ti, nem tudtunk volna 1 órát játszani, hiszen pont negyed órányi dalunk volt, amennyi az akkori elvárás. :) Előtte nem tehetségkutatóztunk és nem sikongattak nekünk a tini lányok, de azt hiszem tudom, hogy mennyi munka és kitartás áll még előttetek, hogy egyszer biztosan felállhassatok arra a bizonyos nagyszínpadra. Ha tényleg ez a célotok, akkor sikerülni fog.
 
Lobenwein Norbert
 
Pár órával ezelőttig azon morfondíroztam, hogy vajon jó döntés volt-e meghívnunk őket ide, ebbe a mezőnybe? Ha „2019 igazi, élő sikereit mutatjuk be“ – ahogy’ a szlogenünk mondja - , akkor a Stolen (és a USNK) eléggé kilóg a sorból. Sikeresek, nem kérdés (lásd: Insta, YouTube, tini csajok, ...), de pár dalon és pár hónapon kívül nem sok minden van még mögöttük, ami ""élő sikernek"" mondható, ez pedig alap ebben a versenyben. 
Aztán eljött a 21 óra 43 perc, felgördült a függöny - és a leírtak terén nem változott a véleményem. 
A tehetségmutató/tehetségkutató fogalmak tegnap este egy kicsit kezdtek összekuszálódni a fejemben. Ha a Nagy-Szín-Pad! eredeti feladatát nézem, akkor továbbra is a korábbi önmagammal értek egyet. Ha viszont azt, hogy ez a fiatal srác és az X-Faktor óta kicserélődött társa(i) hogyan készültek erre a megmérettetésre, hogyan ugrották meg a ránézésre az elsők egyikének tűnő „rendes“ koncertjüket, akkor megemelem a kalapom! Nemcsak szimpi ez a fiú, de tök tehetséges is. (Nem kérdés, Alexnek elég jó orra van...) A Nagy-Szín-Pad! idei mezőnyében nála és a USNK-s srácoknál vakarom leginkább a fejem, hogy vajon mi lesz belőlük, hogyan lehet okosan folytatni azt, amit elkezdtek és hogyan lehet vigyázni rájuk? Az tök oké, hogy pár órára fogócskázó gyerekek és sirdogáló kislányok lepték el az Akváriumot, okostelefon-hegyek magasodtak az első 3-4 sorban és kívülről kiabálták Bence minden sorát a könnyes szemű lányok, de vajon mi lesz, ha ősszel jön a következő Stolen Beat? Lesz-e elég ötlet, erő, tehetség és támogató háttérember, aki abban segít, hogy klubokba, koncertekre járó közönséget magáénak tudó, tapasztalt banda legyen belőlük? Azt remélem, a Nagy-Szín-Pad!-os meghívás és az ezzel járó fesztiválok ebben segíteni fognak. Remélem, nem hagzik hülyén a számból, de ez egy elég nagy lehetőség Nektek, remélem, tudtok vele élni! Sok tapasztalatot kívánok, fiúk!!!! Őszintén drukkolok!
 
Marsalkó Dávid
 
Erős rajongási faktor a sorok között, kellemes hangszerelés, a frontember abszolút kézben tartja a közönséget és a produkciót is.
 
Medvegy Anikó
 
A fiúk alatt bezzeg volt idom filozófiálgatni arról hogy nekem “csak” a száz folk celsius jutott tinilanykent, ami zeneileg és esztétikailag is más élményeket tartogatott.
16 éves frontembernek és zenekarának van meg idő beérni és van is mit össze érlelni.
 
Muraközy Péter
 
Így, hogy azóta már tudom, ott van a produkción Alex kezének nyoma, minden puskaporom vizes lett. Mindegy ... Nézem a produkciót és déjà vu-m van. Csillogó szempárok merednek őszinte rajongással egy kisfiúra, akinek a szövegein át vélelmezhető gondolatisága, a felkonfjai, a korát meghazudtoló magabiztos lénye, a látszólag megmagyarázhatatlan sármja, a megosztó inkompetens színpadi jelenléte, a dallamok vezetése, és úgy minden ahogy van, kiköpött olyan mintha a feljebb említett mentort látnám azokból az időkből amikor még mindenki nevetett rajta, de minimum fejét csóválva dünnyögte az orra alatt, hogy ez rém kellemetlen. Légyszi most ne csináljatok úgy, hogy „én nem, meg én már akkor is láttam.” Láttuk a f....t. Segítek, 2013 lehetett. Na, én pont ezért nem merném leseperni egy mozdulattal most ezt a produkciót - még így sem hogy pénteken összekeverték a Nagy-Szín-Padot a talentum pódiummal -, mert egyszer már bebizonyosodott hogy könnyű benézni azt, amit csak szimplán nem értünk. Én bevallom most sem, de az most kevéssé érdeke.
 
Patkó Béla Kiki
 
Ígéretes, fiatal csapat! Ez a fajta zenei világ nekem bejön. Külön kiemelném a billentyűst, aki szerintem nagyon muzikális, ügyes a hangszerén. Tudom, hogy az énekes fiú még nagyon fiatal és nem annyira tapasztalt, de 16 éves kora ellenére jól énekelt. Láttam, hogy technikai problémákkal küszködött az elején, ami természetesen nem az Ő hibája, de onnantól érezni lehetett rajta, hogy nem volt meg a komfortérzete, és valószínüleg ezért volt túl sokszor elfoglalva magával. Sokat volt háttal a közönségnek. Egy jó tanács: sok szép kislány van a közönség soraiban, inkább Őket sasolja, mint a padlót. :) :-)
 
Takács Ákos
 
A Stolen Beat a mezőny legfiatalabb zenekara, nehéz helyzetben vannak, hiszen pl. az előttük játszó USEME minden tagja sok éves profi zenei múltra tekint vissza, és a rutin hiánya természetesen érezhető a produkción. De pontosan amiatt, hogy fiatal zenekarról van szó, rengeteg idejük van még a rutin megszerzésére és a saját stílusuk megtalálására és ahogy elnéztem, már így is komoly lojális rajongótáborral rendelkeznek.