Nagyszínpad
Akvárium Klub


Szavazási időszak:
2019. május 13. 09:00-tól 2019. május 16. 23:15-ig

 

 
 

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.08. szerda

A Follow The Flow 2017-ben nyerte el végleges formáját, amikor Szakács Gergő is csatlakozott Fura Cséhez és BLR-hez. Nem tudja senki című slágerükkel azonnal berobbantak a köztudatba, folyamatosan rekordokat döntögetve több tízmilliós nézettségével a YouTube-on, miközben a legtöbb slágerlistát is könnyűszerrel letarolta a népszerű dal. A hazai zenei szakma sem ment el szó nélkül a jelenség mellett, hiszen a 2018-as Petőfi Zenei Díj – Év felfedezettje díjat ők vitték haza, novemberben őket választotta a közönség, hogy Magyarországot képviseljék Bilbaóban, az MTV EMA díjátadó gáláján. 2019 elején pedig Fonogram-díjra jelölték őket, az Év hazai modern pop-rock albuma vagy felvétele, illetve az Év Felfedezettje kategóriákban is.
 
Eközben az élő fronton is szépen ível felfelé a srácok csillaga: december elsején az Akvárium Klub KisHallját töltötték meg, vidéki turnéjuk állomásain is sorra teltház előtt játszanak. Márciusi Akvárium NagyHall-beli duplakoncertjükre pedig rekordidő alatt, mindössze néhány órával a bejelentés után minden jegy elkelt!
 

Zsűri vélemények

 

Áron András 'Apey'

Gondolom, senkit sem lepek meg azzal, hogy abszolút nem az én territóriumom a popzene, így leginkább a nagyszerű színpadi fényeket, magát a bulihangulatot és a show-t tudom pontozni.
 
Boros Csaba
 
Nos, a Follow the Flow nekem nagyon tetszett, jó dalok, jó hangszerelés, képzett zenészek (pld: Furák Peti), jó fazonok, visual, erős színpadi jelenlét. Amit viszont hiányoltam, hogy a három frontember keveset veszi fel a kapcsolatot a közönséggel, ritkán mozgatják meg őket (pedig ez a közönség beindult volna, hiszen a dalok adnák magukat), így aztán nem olyan lett a koncert hangulata, amilyen lehetett volna! De a rutin majd meghozza!
 
Lobenwein Norbert
 
Sokáig gondolkodtunk rajta, hogy a nézőszámnak legyen-e jelentősége az értékelés során. Végül arra jutottunk, hogy ne, ám személyesen én fontos fokmérőnek tartom, hogy ki, „mire képes“ a résztvevők közül egy budapesti, vagy vidéki klubban. E téren a FTF a mezőny legerősebbje. Nemcsak a tegnapi teltház (KosziJankával közösen) mutatja ezt, hanem a pár héttel ezelőtti, dupla teltházas Akvárium NagyHall, a közelgő Budapest Park, meg egy csomó, teltházas buli, országszerte.
A FTF akár ki is hagyhatta volna a Nagy-Szín-Pad!-ot, mert már bérelt helyük van a legfontosabb fesztiválokon. Hülye, aki nem próbálja meghívni őket idén... Szerencsére mégis vállalták a felkérést, aminek egyrészt örülök, másrészt remélem, nekik is a hasznukra válik majd.
Egy ideje figyelem őket, de csak tegnap sikerült végignéznem egy teljes koncertet. Talán pontosabb, ha azt mondom, hogy nem tudtam nem figyelni őket (nem felfigyelni rájuk), hiszen tele vannak erős, „jó minőségű“ slágerekkel. Egyszer, amikor a „Nem tudja senkit“ már nonstop énekelgettem magamban, a Spotify-on nyomtam meg a gombjukat és lepett meg, hogy minden számukat ismerem, amelyiket nem, azt is jó volt hallgatni.
Színpadon jó arcok, úgy tűnik, jó közönséggel megáldva. Nem tűnik egyszerűnek három frontemberre építeni egy zenekart, de jó a szereposztás közöttük. Kíváncsian várom az idei fesztiválszezont, mert az kicsit se kérdés, hogy rájuk most tömegek mozdulnak meg, benne vannak a flow-ban (haha), de az csak nyáron derül ki, hogy 90-100 percig, nagyobb színpadokon mennyire tudják majd mozgatni az övéiket... A tegnapit sikerült.
 
Marsalkó Dávid
 
Érzésem szerint a csapat már többszörösen bizonyított teltházas koncertekkel, országos slágerekkel. Idén nagy lesz rajtuk a figyelem, drukkolok nekik, hogy kellő energiával végig tudják vinni. Talán a legnagyobb esélyesek a versenyben.
 
Medvegy Anikó
 
Le kell szögezzem, szeretem a Follow szövegeit, a zenekart már az előző énekesi felállással is kedveltem, pont ezért van hiányérzetem. Biztos vagyok benne, hogy a FTF közönsége nagyon szerette a sláger-gyáros fiúkkal ezt az estét, azonban rólunk tv-nézőről valahogy elfelejtkeztek... A népszerűség nagyon fontos, de azt gondolom, ugyanannyira fontos a profizmus. Egy zenekar az Aréna koncerten és az alsómocsoládi sörfesztiválon is 100%-on vagy afelett égjen ez az alap elvárásom és ez az Akva színpadáról nekem most nem jött át. Remélem a fiúknak ez csak egy hullámvölgy volt és ismét rátalálnak arra az élvezetre amit a zene nyújt nekik.
Amit mindenképpen kiemelnék - Gergőnek jól áll ha hangszer van a kezében, tehetné ezt többször is.
 
Muraközy Péter
 
Úgy érzem magam, mint amikor a felső polcról veszem le a zölddióbefőttet tudván, hogy ez egy prémium cucc, azért lehet ott, ahol van. Igyekszem értékén kezelni, nem fennakadni semmin, gondolom, minden azért ilyen, mert ilyennek kell lennie. Az üveg, a címke, az ára, a targetálás és igen, az íze is. Az, hogy én ettem már olyat, – zölddióból is - ami sokkal jobban ízlett, az én bajom. Olyat, ahol az összetevők egy egységet alkottak, és nem éreztem a legérettebb gyümölcsnél, hogy legszívesebben kigurulna az üvegből és diótorta lenne. Olyat, ahol az alkotó mert kockázatot vállalni, és nem a nagymama recepjét rántotta elő a bevásárlókocsival együtt. Olyat, ahol nem elég kétségkívül jó minőségű csapvízzel megtölteni az üveget a diók körül, mert ha a főszereplők elfogynak, marad a korrekt semmi. Olyat, ahol nem csak azert nem zárom vissza a celofánt, mert ennyi ember – köztük több számomra fontos gyakorlott ízlelő - nem tévedhet, és elhiszem, finom lesz ez. Nem volt az, de mondom, ez az én bajom, és csakis azért bosszant a kelleténél kicsit jobban, mert egy magát felsőkategóriásnak pozícionáló igazi ínyencségről beszélünk.
 
Patkó Béla Kiki
 
Erős, hiteles, összehangolt produkció volt. Zeneileg változatos világ, jól összeillik a három markáns frontember.
 
Takács Ákos
 
Ebben a sok pontban benne van részemről, hogy értékelem, hogy pár hónap alatt mennyit fejlődött a produkció, főleg, hogy szinte a teljes zenekart lecserélték az utóbbi időben. Mindezek ellenére jól szólt a koncert, végre elkezdték bevonni a közönségüket és szerintem ez a produkció egyértelműen elfér majd egy nagyszínpadon a jövőben. Van még munka bőven, de ha ilyen szépen haladnak tovább, hónapról hónapra csiszolódik majd a produkció. Szerintem...:)