Nagyszínpad
Akvárium Klub


Szavazási időszak:
2019. május 11. 20:00-tól 2019. május 12. 20:00-ig

 
 

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.11. szombat

A USNK a 2018-as X-Faktor győztesei, egy erdélyi származású magyar rapduó. A formációt két jó barát, Laskay Nimród és Filep Kund alkotja, betonerős egységet alkotva. ByeAlex, aki a műsorban mentoruk volt, zenei producerként segíti a srácok munkáját. A duó rövid idő alatt vált rendkívül népszerűvé, Posztolj című daluk klipje már 7 millió megtekintés felett jár a YouTube-on, megnyerték vele A Dal 2019-es Akusztik szavazását, és a Sziget különdíjának köszönhetően felléphetnek majd a legnagyobb hazai fesztiválon is. A céljuk természetesen a nagyszínpad, és ezt akár a Nagy-Szín-Pad!-dal is elérhetik...
 
 

Zsűri vélemények

Boros Csaba
 
Ismét a neten néztem az utolsó elődöntőt. A két kolozsvári “csibész”, Kund és Nimród, vagyis a USNK ismét hozta a formáját! Őszintén megmondom, nem igazán az én stílusom, hiszen én mindíg a hangszerelést, a zenei ötleteket, az ének dallamokat, vokálokat stb. figyelem, amikről az ő esetükben nem igazán lehet beszélni. Viszont a tempó, a ritmus, a színpadi összeszokottság, a koncert hangulat magával ragadó, legalább is 20 percen keresztűl! De ne menjünk el szó nélkül a beat boxos Trap kapitány és a basszusgitáros kolléga játéka mellett: profik!
Ezen a színpadon megélt a produkció, de nem vagyok biztos benne, hogy ugyanez történne a Szigeten vagy a Volt fesztiválon.
 
Lobenwein Norbert
 
A felnőtt korcsoport azon képviselői közé tartoztam tegnap este, akik kívülről fújják a USNK dalokat, szövegeket. Nagy segítséget nyújtanak ebben a gyerekeim, akik ha megkaparintják a telómat, úti dj-zés közben minden alkalommal garantáltan betolnak pár USNK-dalt is.
 
Nagy szerencse, hogy ezúttal személyesen lehettem jelen az Akvában, a live stream ugyanis a helykitöltő blokk alatt (amíg a fiúk helyett dj és táncosok voltak a színpadon) egy Rihanna dal miatt letiltott... 
Kellett a helykitöltő, mert úgy tűnik, 1 órát még nem tudnak, ami azért nem a legjobb ajánlólevél a Nagy-Szín-Pad!-on...
Amennyit tudnak, az viszont teljesen oké.
Ezeknek a srácoknak rap csorog a vérében - ahogy' a Nagy Öregek mondják... Kell még pár év, amíg összegyűlik egy rendes rapertoár, de ami van, az működik, ahogyan előadják, az pedig pimasz és egyben zseni. 
Szuper ötlet és tökjól működik az élő basszus alap, akárcsak a dj, a táncos csajokra pedig elismert zenész CREW társaim is felkapták a fejüket... Szóval jó lesz ez... 
Bemásolhatnám ide a tegnapi Stolen Beat beszámoló végét, mindkettejüknél azt érzem, hogy a Nagy-Szín-Pad!-dal járó fesztiválozás szuper lehetőség lesz nekik. Hogy melyik színpadokon, azt még nem tudjuk :)
 
Medvegy Anikó
 
Tartottam ettől a produkciótol, mert távol áll tőlem a rap, ugyanakkor nagyon kiváncsi voltam, hogy a fiatalemberek milyenek élőben és milyen is egy teljes USNK koncert.
Nos, ez nem egy koncert volt, hanem egy komplett show és színtiszta profizmus. Le a kalappal, hogy az egyik legfiatalabb formáció a pályájuk elején ilyen átgondolt, profi és teljes értékű show-t hoztak a színpadra.
Kund és Nimród tökéletes összhangban vannak, nemcsak a színpadon még az interjúk és a rajongói kérdések alatt is, Trap kapitánnyal és egy gitárossal kiegészülve - az utóbbi szerintem külön remek ötlet - számomra érdekes hangzást hoztak és ezt megkoronázta a látvány, valamit a táncos lányok.
Tökéletesen beindították az estét és külön dicséret az egész csapatnak, hogy ilyen profi hozzáállás mellett ennyire szimpatikusak is tudnak maradni.
 
Muraközy Péter
 
Szerettem volna döntőben látni ezt a két legényt, így többszörösen sajnálom, hogy csak utólag sikerül kardot rántanom értük. Na nem mintha egy fikarcnyit is számítana, csak rossz az érzés… Ismerős a jelenség, mikor felelősek vagyunk egy házibuli zenei tartalmáért, és mivel meglehetősen heterogén lett a vendégsereg, bal füledbe Foo Fighters, jobb oldalról Justin Bieber rajongók oltanak, miközben egy fura fazon a sarokban támaszkodva fejhallgatóval a fején épp posztolja az aktuálisan legmenőbb közösségi felületen, hogy a világ cikije vagy, amiért nincs egyetlen Billie Eilish track sem telefonodon? Ilyenkor lép életbe az önfenntartó ösztön. Szóljon bármi is, lekevered és elindítod BÁRMELYIK Eminem slágert! (a műfaji hasonlóság a véletlen műve) Egy csapásra helyreáll a világ rendje, a pulzusod visszaáll a normálisnak mondott értékére, lett időd kérni egy italt, és még azt is elhitted magadról, hogy nagyon nagy vagy.  Ez a gondolat fogalmazódott meg bennem mikor hallgattam a srácokat. Ők a legkisebb közös többszörös, a közös halmaz, az esély, hogy jóérzéssel lehessen közös kedvencünk. Komoly fegyvertény ez szerintem, és vigyázat, a legkisebb közös többszörös nem összekeverendő a legkisebb rosszal, még akkor sem, ha az, akit mindenki szeret, ritkán válik legnagyobb kedvencé.
 
Patkó Béla Kiki
 
Kíváncsi voltam, hogy két rapper és egy beatboxos, milyen produkcióval áll színpadra. Nem vagyok a műfaj nagy rajongója, de azt kell mondjam, hogy amit láttunk és hallottunk, egy egyedi, hiteles előadás volt. Az, hogy két ember ennyire egy hullámhosszon tud együttműködni, igazán különleges. Látszik, hogy szeretik, amit csinálnak. A helyszínen élőben abszolút átjött, majd megnéztem videón is, és ugyan azt hatást érték el, mint élőben. Virtuóz szövegmondás, érteni lehet, amit mondanak, teljesen szinkronban vannak egymással. Kívülről úgy tűnhet, hogy ez egy könnyű feladat, hát baromira nem az és rengeteg munka van mögötte. Meg kell említenem a háttérben "meghúzódó" beatboxos Trap kapitányt is, aki szintén tökéletesen hozta a formáját. Kiváló volt az együttműködés hármuk között. Jó ötlet volt a basszusgitáros is, aki néha megjelent a színpadon ezzel is színesítve az előadást. Elejétől a végéig profi produkció volt!
 
Takács Ákos
 
Valamennyire képben voltam a srácok zenei munkásságával, tudtam róluk, hogy tehetségesek és melóznak is tisztességesen. Karakteres frontemberek, lendületes produkció, ami elsősorban a tini közönséghez szól. Talán a váltotatosság az, ami hiányzott nekem kicsit a koncertből, de összességében működött.