Nagyszínpad
Akvárium Klub


Szavazási időszak:
2019. május 9. 20:00-tól 2019. május 10. 20:00-ig

 

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.09. csütörtök

A New Level Empire 2013-as alakulása óta a hazai zenei rádiók játszási listáinak éllovasa. Olyan slágereket köszönhetünk a formációnak, mint a „The Last One”, a “Belédfulladnék” vagy a legfrissebb a „Megtörténtünk”. A csapat tagjai a hazai zenei szcéna jól ismert szereplői: a doboknál a techno dj, Nyújtó Sándor (DJ Newl), a billentyűknél a számtalan könnyűzenei produkció mögött zeneszerzőként “megbúvó” Krajczár Péter (Krash), a basszusgitárnál Seprényi Fanni, továbbá Lelovics György erősít gitárfronton. A zenekar frontembere, a műsorvezető, dalszerző-énekes, Ujvári Zoltán Szilveszter (Zola).
 
A zenekar célja, hogy alapjaiban reformálja meg a modern dance zenét: az eddig kizárólag Dj-k által bemutatott műfajt a New Level Empire zenekari formátumban, hangszeres megoldásokkal kelti életre és viszi színpadra – ezzel egy üde színfoltot hozva a Nagy-Szín-Pad! mezőnyébe. 
 
 

Zsűri vélemények

 
Boros Csaba
 
Féltem, hogy a Nomad után a NLE súlytalan lesz, de nem ez történt! Más stílus, élőzenés elektropop, és nagyon érett, nagyon jó produkció! Megfogott a színpadi atmoszféra, tetszik a látvány, a dalok pedig igazi slágerek, kitűnően előadva! Profi zenészek, akik nem most keresgélik az útjukat, pontosan tudják, hogy hogyan kell ezt csinálni. Zola igazi frontember, profin végig vezényelte a koncertet, Fanni, mint női basszusgitáros pedig üde színfolt! Stílustól függetlenűl mindkét koncert nagyon erős volt, magasra tették a mércét! 
 
Marsalkó Dávid
 
Évek óta kiesnek a rádiókból és rengetegszer találkoztunk már a fesztiválokon is. Süt a színpadról, hogy nagyon szeretnek ott lenni és ezáltal nagyon kellemes kisugárzása van a produkciónak. Egy icipicit viszont kevésbé érzem energikusnak a dalokat élőben, mint a rádióban hallgatva.
 
Medvegy Anikó
 
Az este második fellépőjénél tudtam, mire számitsak és ... mekkoràt tévedtem. Ebben a felállásban -  csak Fannival - (akinek innen is üzenem, hogy őrületesen laza) nem láttam élőben a zenekart és hirtelen nem is igazán tudtam, hogy mi a koncepció, annyira eklektikusnak tűnt nekem.
Valahogy úgy éreztem magam, mint amikor az IMDb-n olvastam egy fimnél, hogy fantasy-horror-akció-krimi- tini-vígjáték és önkéntelenül felvetődött bennem a kérdés, hogy “hogyan kérem”?
Aztán jöttek a dalok egymás után, ismerős dallamok, dallamtapadásos refrének, a srácok lelkesek, profik és hihetetlen pozitívak voltak és ekkor Fanni megrázta a haját - a  vörös stroboszkóp miatt úgy tűnt, hogy lassítva - és összeállt, kérem szépen: ez egy film. A Penge vagy az Underworld kihagyhatatlan jelentében vagyok és ez egy vámpír szórakozó helyen a koncert, mindjárt kiderül, ki a vámpír és ki a vacsora.  És ekkor ez az eklektikus pop, ahogy elneveztem magamban, nálam a helyére került és elkezdtem élvezni. Megjegyzem, a zenekar közönsége az élvezeti résszel már az első pillanattól fogva jól elvolt.
Aztán elindult a versenyprogram rész és nekem ez az eklektikus élvezet szétesett és valami félre ment ...azzal az érzéssel álltam a koncert végén, hogy a kevesebb talán néha több.
 
Patkó Béla Kiki
 
Remekül meg vannak hangszerelve a dalok, látszik, hogy a tagok között jó a kapcsolat. A frontembernél, – aki a közönséggel kiválóan kommunikált és jól "eladta" a dalokat – az ének tekintetében hiányérzetem volt. Nem éreztem azt a fajta biztonságot, amit egy énekesnek hoznia kell. Bizonytalan volt és ezáltal sajnos sokszor hamis is.
 
Takács Ákos
 
A New Level Empire zenéinek egy részét ismertem már a rádióból, így itt kevesebb volt a meglepetés számomra. Zola viszi a hátán a produkciót, az ismert rádiós dalaik szerintem tök jól működnek koncerten is, de nekem ami hiányzott belőle, az a lendület és a frissesség.